Andelsboligforening får lov at gå konkurs

Andelsboligforeningen Bangsbohus på Peter Bangsvej har den 22. september 2014 fået Sø- og Handelsrettens ord for, at den må gå konkurs, skriver Politiken.

Bangsbohus besluttede sidste år at nedlægge sig selv og erklære sig konkurs efter forgæves forhandlinger med Danske Bank.

Medholdet betyder, at andelsboligforeningen undgår at skulle betale sin store gæld på 170 mio. kr. til Danske Bank, der efter sagens afgørelse formentlig vil sælge ejendommen.

De tidligere andelshavere vil kunne blive boende som lejere og bytte deres høje andelsudgift på 10.-12.000 kr. månedligt ud med en leje på sandsynligvis det halve.

”Vi har for længst erkendt, at vores indskud er tabt. Så er den bedste løsning, at vi bliver lejere, også fordi mange har svært ved at klare den nuværende høje boligudgift,” siger Niels Bjørnstrup, tidligere næstformand i Bangsbohus.

Klostergården på Østerbro var den første og eneste nødlidende andelsboligforening, foruden Bangsbohus, der har fået lov til at gå konkurs.

Ifølge Politiken kan udfaldet i Sø- og Handelsretten få betydning for andre andelsboligforeninger, som er dybt forgældede og ser konkurs som en udvej.

Læs historien i Politiken