Andelshavere skal betale skat af tilbagebetalt ejendomsskat

En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra Skat efter at have betalt for meget ejendomsskat, og andelshaverne så frem til en større skattefri tilbagebetaling fra foreningen. Men det fik skattevæsenet sat en stopper for, skriver Jyllands-Posten den 20. september 2014.

Problemet er de skattemæssige forhold ved en udbetaling fra andelsboligforeningen til den enkelte andelshaver, der har betalt for meget til andelsboligforeningen. Det er nemlig slet ikke givet, at en sådan tilbagebetaling er skattefri for den enkelte beboer.

Landsskatteretten traf i juni 2014 en afgørelse i sagen og tilkendegav, at en tilbagebetaling fra foreningen til andelshaverne var skattepligtig for andelshaverne.

Ifølge Jyllands-Posten rejser sagen en yderligere problemstilling, som kan være aktuel for landets boligforeninger. Beboere, der oprindeligt har været med til at betale den fejlagtigt høje ejendomsskat, men som træder ud af foreningen i forbindelse med en flytning, vil ikke få del i de tilbagebetalte midler.

Læs historien i Jyllands-Posten.